HAKKIMIZDA

Dijital Oyun Tasarımı bölümü 2021 yılında kurulmuş olup ülkemiz devlet üniversiteleri arasında oyun tasarımı alanında lisans eğitimi veren ilk bölüm olma özelliğini taşımaktadır. Bölümümüz teknoloji ve sanatı aynı potada eriten dijital oyun alanında ülkemizi uluslararası arenada temsil etme ve ülkemize değer katacak projeler üretme ve tasarımcılar yetiştirme misyonuyla yola çıkmıştır.

Bölümümüzde verilen eğitim öğrencilere geniş bir sanatsal vizyon edindirmenin yanında en yenilikçi teknolojilerle tanıştırma ve bu araçları kullanma ve gerektiğinde hiç üretilmemiş yeni teknolojileri üretecek yetiyi kazandırmak üzerine tasarlanmıştır. Yapısı gereği disiplinlerarası bir eğitim veren Dijital Oyun Tasarımı bölümü problem çözme yeteneği ve gerçek endüstri deneyimi üretmeyi merkezine almaktadır.

Sanat tarihinden oyun tarihine, bilgisayarda kodlama dillerinden gelişmiş yapay zeka çalışmalarına kadar hem teorik hem de pratik uygulamalarda yetkin, çağdaş dünyada öncüler olacak öğrenciler yetiştirmek üzere kapılarımızı açmış bulunuyoruz.